Hoe werkt ResCalm

Door rustig, moeiteloos en lang uit te ademen kunt u zelf de balans in uw autonome zenuwstelsel terugbrengen en daarmee een gezonde leefstijl ondersteunen. ResCalm helpt bij een ontregend autonoom zenuwstelsel, bijvoorbeeld bij teveel stress, slaapproblemen, posttraumatische stress, depressie, paniekstoornissen, maar ook bij examenangst, faalangst of ADHD. 

ResCalm is een mobiel HRVbiofeedback apparaat voor uw Samsung telefoon (niet compatible met Samsung mini, wel geschikt voor Samsung 5.1 of meer)

Samen met een vingersensor (te koop in de webwinkel) is de app ResCalm  (gratis te downloaden in de Playstore) een mobiel instrument, een hartritme biofeedback tool waarmee u in 8 weken kunt trainen om het autonome zenuwstelsel weer in balans te krijgen: de balans tussen sympathisch en parasympathisch zenuwstelsel, de rem en de gaspedaal). 

Met de ResCalm kunt u kiezen uit 6 verschillende ademritmes om uit te zoeken wat voor u persoonlijk het beste ademritme is om in resonantie te komen. Neurobiologisch onderzoek, waar al meer dan 20 jaar bijzondere resultaten zijn behaald, laat zien dat langere uitademing en ademritme de sleutel zijn om het lichaam onder stress weer in balans te brengen. Als het hartritme en ademritme resoneren (met elkaar meegolven) dan wordt een signaal aan het brein gegeven: het is veilig. Dan komt de balans terug, voelt u zich rustiger, meer geconcentreerd, betere slaap en minder piekeren. 

Hierbij de video over de ResCalm:   thrice.co.kr/new/html_en/movie.php

Gekozen kan worden uit 6 ademritmes:

Om uit te vinden hoe je het juiste ademritme kunt vinden klik hier
De adem wordt begeleid door boeiende golf-bewegingen, eerst bijvoorbeeld een gloeiende bal die een sinusgolf volgt. Daarna als je succesvol bent en naar het volgende niveau gaat komt er een skieer, die over de bergen golft en op het volgende niveau weet een skeeler over de heuvels te golven, en daarna een autootje dat over de heuvelruggen rijdt. Het blijft spannend wat het volgende niveau weer gaat laten zien:

Tot slot worden de resultaten zichtbaar:

 

Uitgebreidere handleiding en FAQ is te vinden hier

 

 

 

 

 

aa